Данните показват, че българите могат да имат спокойно лято. Няма и

...
Данните показват, че българите могат да имат спокойно лято. Няма и
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма да се затварят бизнеси, нито да се въвеждат сертификати и ограничения -

Данните демонстрират, че българите могат да имат умерено лято. Няма и не се планува да се затварят бизнеси, да се вкарват още веднъж документи и ограничавания в придвижването на жителите. Искам да успокоим хората, че следим обстановката. 

Това заяви на брифинг в Министерския съвет министър председателят Кирил Петков, който разгласи, че новият пандемичен проект, който следва да бъде утвърден от държавното управление, е обновен за да има " ясна предвидимост " на ограниченията, които биха могли да се вкарат.

По думите на основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев в този проект няма революционни промени, а главната причина да бъде признат нов е уговорката на управляващите по променения Закон за здравето.

Той още веднъж акцентира, че сега обстановката е доста по-различна спрямо предходните години в пандемия и има доста повече благоприятни условия да се влияе на заболяването, която към този момент протича по-леко.

Съветникът на премиера по здравни въпроси проф. Радка Аргирова разяснява, че антигенните проби към този момент са задоволително положителни и могат да " хващат " новите разновидности на COVID-19. Според нея новият проект отразява променените условия - огромна част от популацията е прекарало болестта или е имунизирано и инфекцията протичат на фона на имунно население.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР